Tien jaar Beek als Bron

Nieuwe wandelgids Beek als Bron

Zaterdag 14 april werd de nieuwe Beek als Bron-wandelgids gepresenteerd. De stichting Kunst & Cultuur Beverwijk verzorgde de nieuwe uitgave met achtergrondinformatie over vermeldenswaardige zaken langs de route, zoals de oude buitenplaats Scheijbeeck, park Westerhout, de Heemskerkse tuinderijen en de PWN-duinen. Ook de flora, waaronder bosanemonen en boshyacinten, en de fauna komen aan bod.

Ter ere van het tienjarig bestaan van Beek als Bron maakte een grote groep wandelaars zaterdag de jubileumwandeling langs onder- en bovengrondse beken, oude buitenplaatsen, tuinderijen, industrie en de duinen. Tijdens een tussenstop in de onlangs gerestaureerde Duinhoeve aan de Voorweg in Heemskerk werd de gids overhandigd aan wethouder Jacqueline Dorenbos en Cecilia van Weel.

Plattegrond Tjarko van der Pol
De verschillende foto’s, illustraties, teksten, vormgeving en een bijzondere plattegrond onderstrepen het afwisselende karakter van de binnenduinrand. De Beverwijkse kunstenaar Tjarko van der Pol componeerde speciaal voor Beek als Bron een plattegrond van de wandelroute (ca. 12 km).

De nieuwe wandelgids is onafhankelijk te gebruiken naast de app BeekalsBron met GPS-systeem. Vanaf 18 april is de gids gratis op te halen bij de gemeentehuizen van Beverwijk, Heemskerk en Velsen.