Ze doen het weer…

Boshyacinten langs BeekalsBron

Wie de BeekalsBron-wandeling maakt, duikt als vanzelf in een blauw schilderijtje. Bij de Westerhoutweg en vooral achterin Westerhout bloeien de blauwe boshyacinten uitbundig. Vooral in het voorjaar herinnert het park aan voorbije tijden, want deze wilde hyacinten zijn als het ware geschenken van de toenmalige landgoedeigenaren die in de 17e eeuw hiermee hun buitenplaatsen verfraaiden. Ze haalden hun bollen van ver: vanuit de Kaukasus werden ze naar Nederland getransporteerd. Wonderwel sloegen ze goed aan in ons koudere klimaat, zodat ze ruim 300 jaar later nog steeds floreren. Mooi erfgoed toch?!

Bewegwijzering up-to-date
De BeekalsBron-route is weer nagelopen en up-to-date gemaakt. Verloren paaltjes zijn teruggezet en vernielde vignetten vervangen.

 

App erbij?

De app Beekalsbron met tekst, foto’s en gps-systeem is gratis te downloaden. De wandeling bestaat uit een korte en lange (4 of 12 km) variant. De app is een uitgave van stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.
Samenstelling en teksten Truus Zonneveld, ontwikkeling Jan van Kampen, vormgeving Peter Neijenhoff, fotografie Willem Tesselaar.