Kunstenaars Beek als Bron 2010:
Mary Admiraal, Ginny Bartholomee, Arno Bleeker, Pauline ter Cock, Rob Daniëls, Ernie Gerrits, Kees Heesterbeek, Sjanneke van Herpen, Jacqueline Hoenselaar, Myra Huijs, Anneke Kieft, Annette Koek, Jan Kroeze, Paula Limmen, Riet Molenaar, Lydia Nederlof, Peter Neijenhoff, Tjarko van der Pol, Saskia Scheffer, Peter Schelvis, Marianne Schouten, Saskia Sluiter, Jolanda Smits, Janine van Stiphout, Gerard Strik, Nini Tervoort, Annet Verplanke, Yvonne Zomerdijk, Mica Zonneveld-Jovic.

Tribute to the Scheijbeeck

Voorjaar 2010 staat de atelierroute van de Stichting Kunst & Cultuur in het teken van Beek als Bron. Een grote groep kunstenaars uit Beverwijk, Velsen-Noord, Heemskerk en Wijk aan Zee brengt – op verzoek van de werkgroep Beek als Bron – een ode aan de Scheijbeeck of andere anonieme beken in de IJmond. Aan de hand van een wandeling langs de beken ging men op zoek naar de bron. Maar liefst 29 regionale kunstenaars zegden hun belangenloze medewerking toe.

Research werd ook gepleegd. De kunstenaars lieten zich verleiden om op een gure winterdag en frisse lentedag de route op ‘voor te wandelen’. Dat was geen straf. Onderweg was er voor hen veel vertrouwds, maar ook veel onbekends te zien. Van voormalige buitens, tuinderijen, fabrieken en duinen, een koperkleurige kegel tot Schotse Hooglanders, sneeuwklokjes, tjiftjafs en koolmezen. Modern Midden-Kennemerland in een notendop. Daarna togen zij aan het werk. De resultaten van hun inspanningen worden voor één dag, d.d. 30 mei 2010, langs de route buiten opgesteld en/of gedurende de hele maand juni in het kunstcentrum Westerhout te Beverwijk. Opening van de binnen-expositie Beek als Bron: zaterdag 29 mei 2010, 16.00 uur in Kunstcentrum Westerhout te Beverwijk.