Nachtelijk avontuur
Wind en regenachtig weer ten spijt, 21 juni trok circa 400 man door Beverwijk om Midzomernachtsdroom mee te maken. De wandelaars lieten zich graag meetronen door tien jonge vrouwen in witte gewaden die als lichtgevende sirenes de stoet aanvoerden. Het werd een nachtelijk avontuur met onderweg in Scheijbeeck en Westerhout dans, muziek en performances. Rond middernacht dromden de mensen de Grote Kerk in voor de apotheose van de wandeling: de opvoering van de voorstelling Midzomernachtsdroom. 

Bekijk hier de foto’s van stadsfotograaf Herman Wubbolts en oud-stadsfotograaf Bert Giebels

Midzomernachtsdroom
Met Midzomernacht, als de dag op z’n langst en de nacht op z’n kortst is, verstrijken de uren traag. Voor één avond en één nacht worden licht, lucht en mensen gevangen in een kortstondige betovering, en staat de tijd stil. Engelsen hadden vroeger zelfs een uitdrukking voor de nacht van 21 op 22 juni: Midsummer madness. Wie zich afvraagt of dit fenomeen nog bestaat, mag Midzomernachtsdroom niet missen. Ga mee en maak een wandeling door park Scheijbeeck en Westerhout die in De Grote Kerk van Beverwijk wordt afgerond met een eigentijdse, eigenzinnige uitvoering van het oorspronkelijke theaterstuk van Shakespeare.

Wandeling en theater Midzomernachtsdroom
Vrijdag 21 juni 2013
Start wandeling 22.30 uur bordes bij huize Scheijbeeck, Velserweg 2, Beverwijk Aanvang voorstelling in de Grote Kerk van Beverwijk ca. 24.00 uur

Zoek ons alvast op via facebook